Skip to main content

Ihmisiä Lähteellä: Ilona Rautiainen

ihmisiä Lähteellä Ilona Rautiainen

Olen Ilona Rautiainen ja nyt olen löytänyt vastauksen ”Mitä teen elämälläni” -kysymykseen.

Tämä tapahtui ensimmäisen kerran vieraillessani Lapinlahden konsertissa ystävääni moikkaamassa pari vuotta sitten. Sain kipinän tulla uudelleen. Sen myötä sattui vielä niin, että katsoimme korona-aikana koulussa haastattelun, jossa Lapinlahden Kaupunkiluontokeskuksen vetäjä Taina Laaksoharju kertoi avoimesta luontotoiminnasta Lapinlahdessa. Päätin vierailla paikalla sen jälkeen ja sitten pääsin harjoittelijaksi muutamaksi kuukaudeksi viime alkukeväänä.

Siitä se sitten luontevasti lähti niin, että pääsin töihin ja nyt ohjaan myös itse harjoittelijoita Kaupunkiluontokeskuksessa. Olen myös edennyt ympäristöasiantuntijaksi, ja projektini tällä hetkellä on saada Lapinlahden kierrätys toimimaan helposti ja laatia ohjeita kaikille talossa toimiville tahoille.

Toinen puoli intohimoisesta tekemisestäni on aina ollut musiikki ja olen harrastanut musiikkikonservatoriossa seitsemän vuotta laulamista sekä esiintynyt konservatorion järjestämissä konserteissa ja yksityisjuhlissa.

Sain tilaisuuden laulaa Lapinlahden pikkujouluissa, ja ideat lähtivät liikkeelle. Nyt sitten innostuimme kokoamaan bändin muiden muusikoiden kanssa ja esiinnyimme Rytmiraketti-bändin kanssa julkisesti ensimmäistä kertaa Lapinlahden Venetsia-karnevaaleilla helmikuussa 2022. Huhtikuun lopulla pääsimme esiintymään Lapinlahti-säätiön toiminnan tukemiseksi pidettyyn konserttiin Tavastialla ja meno oli huikeaa!

Olemme cover-bändi, mutta koska teen myös itse kappaleita Lapinlahden hengen innoittamana, harjoittelemme jo uutta tuotantoa. Tervetuloa tutustumaan tuotantoomme ja meininkiimme Esplanadin puistoon Samba-teemaviikolla 6.6. kello 17.00!

Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi Lapinlahden Lähteen kaupunkiluontokeskuksen tapahtumiin. Kesän ja syksyn aikana on luvassa villiyrtteihin tutustumista ja kokkailua, luonnonkosmetiikkaa, luontoretkeilyä ja paljon muutakin kivaa.

Otamme myös mielellämme vastaan ehdotuksia luontoon liittyvästä toiminnasta. Tapahtumat löydät Lähteen nettisivuilta ja luontokeskuksen Facebookista.

Teksti: Katariina Hillo


Lapinlahden Lähde

Kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä psykiatrisessa sairaalassa Helsingissä. Olemme turvallisempi, yhdenvertainen tila ja tuomitsemme kaiken syrjinnän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *