Skip to main content

Ihmisiä Lähteellä: Inka-Aletta

Kahvila Lähde Lapinlahden Lähde Helsinki

Kuinka kauan olet ollut vapaaehtoisena, ja miten päädyit vapaaehtoiseksi?

Olen ollut vapaaehtoisena Kahvila Lähteellä kohta kaksi vuotta. Olin tätä ennen siellä puoli vuotta työkokeilussa. Tykästyin todella paljon asiakaspalveluun, myös työkaverit ovat olleet aina todella mukavia ja tukeneet työnteossa. Alun alkaen Lapinlahden Lähteestä kuulin Helsingin Vamoksen kautta. Olin tuolloin Vamoksen Startti-ryhmässä, jossa autettiin nuoria aikuisia siirtymään elämässä eteenpäin.

Minkälaisissa tehtävissä olet ollut?

Olin aina aiemmin ajatellut, että saattaisin hyvin jännittää asiakaspalvelutyötä. Kuitenkin tehtyäni Kahvila Lähteellä sitä, huomasin sen juuri olevan minun juttuni. Tähän on kyllä vaikuttanut varmasti myös se, että Lähteellä on lähinnä ystävällisiä asiakkaita eikä työ ole äärimmäisen hektistä. Olen päässyt työskentelemään suurimman osan ajasta Kahvila Lähteen kassalla. Olen tosin välillä saattanut esimerkiksi täyttää kahvilan leipiä, laittaa kahvia ja teetä tulemaan valmiiksi. Kassalla ollessani olen myös aina välillä laittanut siinä ohessa tiskejä. Nämäkin työtehtävät ovat kyllä olleet mielekkäitä.

Mikä on mielestäsi parasta vapaaehtoistoiminnassa?

Mielestäni vapaaehtoistoiminnassa parasta on se, että pystyn kokea kuuluvani johonkin yhteisöön. Vapaaehtoistöissä käyminen toimii minulle siis tärkeänä sosiaalisena kontaktina. Vapaaehtoistöissä käyminen on myös tuonut minulle paljon onnistumisen kokemuksia. Minulle tosiaan oli yllätys esimerkiksi se, kuinka paljon nautin asiakaspalvelutyöstä sekä muistakin sosiaalisista tilanteista Lapinlahden Lähteellä. Jännitän nimittäin välillä aika paljonkin sosiaalisia tilanteita.

Mikä on kahvilan suosikkituotteesi?

Kahvila Lähteellä on mielestäni paljon todella herkullisia tuotteita. Rakastan esimerkiksi suolaisia piirakoita ja makeita leivoksia. Kahvilan keitot ovat myös olleet erittäin herkullisia. Kaikista paras tuote Kahvila Lähteellä taitaa mielestäni olla kuitenkin talon itsetehdyt korvapuustit.

Mitä harrastat vapaa-ajallasi?

Varsinaisesti harrastan vapaa-ajallani luovaa kirjoittamista Nuoren Voiman Liitossa. Kirjoittamista on hankaloittanut tosin itsekritiikkini. Toivoisin, että pääsisin siitä jossain vaiheessa yli. Vapaa-ajallani nautin myös lenkkeilystä. Lenkkipolulla pystyy hyvin tuulettaa omia ajatuksiaan. Musiikin kuuntelu toimii minulla myös samalla tavalla. Nuorempana olen taas harrastanut Annantalolla grafiikkaa ja näyttelemistä.


Lapinlahden Lähde

Kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä psykiatrisessa sairaalassa Helsingissä. Olemme turvallisempi, yhdenvertainen tila ja tuomitsemme kaiken syrjinnän.