Skip to main content

Ulkoministeri Pekka Haavisto Lapinlahti-säätiön tukikonsertin suojelijaksi – uusi säätiö lanseerataan Tavastialla ke 26.4. nimekkään artistijoukon musiikin saattelemana

Pekka Haavisto Lapinlahden Lähteen Suojatti

Uusi Lapinlahti-säätiö lanseerataan nimekkäiden kotimaisten artistien voimin tukikonsertilla Helsingin Tavastialla 26.4. Ulkoministeri Pekka Haavisto on lupautunut konsertin suojelijaksi. Lapinlahti-säätiö perustetaan rahoittamaan Lapinlahden rakennusten peruskorjauksia sekä tukemaan alueen yhteiskunnallisesti arvokasta toimintaa ja kaupunkikulttuuria. Säätiö tarvitaan turvaamaan Lapinlahden mielenterveys-, taide- ja kulttuurityön sekä pienyrittäjyyden toimintaedellytysten jatkuminen ja se tarjoaa Lapinlahdelle kotimaisen ja voittoa tavoittelemattoman, alueen arvojen ja kulttuurihistorian vaalimiseen sitoutuneen omistajan.

– Jokainen viheralue pääkaupunkiseudulla on arvokas. Nuoruudessani Hietaniemen hautausmaan viereinen Lapinlahti oli vielä sairaala-alue. Psykiatrinen sairaanhoito siellä päättyi 2008, ja alueesta on tullut virkistysalueen lisäksi monipuolisen kulttuurin kehto. Missä voisi viettää täydellisemmän aurinkoisen kesäpäivän kuin Lapinlahden kahvilan rannassa?, Pekka Haavisto tunnelmoi.

– Haluaisin Lapinlahden alueen olevan myös tulevaisuudessa kaupunkilaisten kohtaamispaikka. Siellä pitäisi myös aina olla tilaa kulttuurille, taiteelle ja pienyrittäjyydelle. Viheralueena se palvelee nyt paitsi kaupunkilaisten virkistymistä, myös tärkeää taide- ja kulttuurityötä. Kaupunkikulttuuriin kuuluvat myös matalan kynnyksen tilat, sellaiset kuin Lapinlahti nyt on. Lähdin mukaan Lapinlahti-säätiön tukikonsertin suojelijaksi. Musiikki vie meidät ajatusmatkalle Helsinkiin, jossa ihmiselle, luonnolle ja kulttuurille löytyy aina tilaa. Nähdään Lapinlahden säätiön tukikonsertissa ke 26.4. Tavastialla!, Haavisto jatkaa.

Konsertissa tulevat esiintymään muun muassa Janna Hurmerinta, Anssi Kela, Tuure Kilpeläinen, Mira Luoti, Tuomo & Markus, MC KOO ja Sami Saari. Artisteja säestää housebändinä The Shubie Brothers. Artistilista päivittyy konserttiin mennessä. Liput ovat myynnissä Tiketissä ja konsertin tuotto ohjataan lyhentämättömänä uuden, entistäkin voimallisemmin mielenterveyttä edistävän ja kaikkien kaupunkilaisten ja kansalaisten yhteistä Lapinlahden kulttuuriyhteisöä edustavan säätiön toimintaan.

Säätiö on tälläkin hetkellä Lapinlahden alueella toimivaa mielenterveystyötä, tutkimusta, tiedettä, taidetta, kulttuuria ja opetusta tukeva ja edustava taho ja vaihtoehto alueen kehittämiseen ja omistamiseen kiinteistökehitysyhtiö NREPille, jonka kanssa kaupunki on jatkanut neuvotteluja, yllätyksenä Lapinlahden kansalaisjärjestöille. NREP kaavailee alueelle hotelli- tai hostel-toimintaa. Lapinlahden kansalaisjärjestöjen ideat sairaala-alueen jatkosta eivät edenneet Helsingin kaupungin järjestämässä ideakilpailussa pari vuotta sitten ja NREPin hotellitoimintaan tukeutuva suunnitelma jäi tuolloin ainoaksi vaihtoehdoksi, kunnes se tyrmättiin kaupunkiympäristölautakunnassa ja lopulta kaupunginhallituksessa. Hankkeen jatkosta tehtiin selvitys, mutta Lapinlahti-asia ei ole tullut uuteen päätöksentekoon, kunnes viime vuoden lopulla kaupunki tiedotti jatkavansa alueen kehittämistä nimenomaan NREPin kanssa. 

Lapinlahti-säätiössä ovat mukana Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry, Mieli Suomen Mielenterveys ry, Y-säätiö, Osuuskunta Lapinlahden tilajakamo,Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry ja uusi rahoittajataho Dream Broker Oy.

Ke 26.4. 2023 Lapinlahti-säätiön tukikonsertti Tavastialla (Urho Kekkosen katu 3-5, Helsinki)

Ovet klo 19.00, showtime alkaen klo 20.00

Liput 30 € Tiketistä.

Lapinlahti-säätiön tukikonsertin artistilista ja aikataulut päivittyvät konserttiin mennessä. Järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin.

JANNA
TUURE KILPELÄINEN
TUOMO & MARKUS -DUO
MIRA LUOTI
SAMI SAARI
ANSSI KELA
MC KOO
THE SHUBIE BROTHERS

Lisätiedot, Lapinlahti-säätiöön liittyvät haastattelut: 

Ville Pellinen
toimitusjohtaja
Lapinlahden Lähde Oy
(osa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n organisaatiota)
+358 40 665 6605
[email protected]


Lapinlahden Lähde

Kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä psykiatrisessa sairaalassa Helsingissä. Olemme turvallisempi, yhdenvertainen tila ja tuomitsemme kaiken syrjinnän.