Skip to main content
Henkilöstö

Juhana Heikkilä

Annina Loimu

Jennifer Ramirez 

Katariina Hillo

Kasper Muttonen 

Jaana Järvinen 

Satu Lukkonen

Paula Talvikki 

Nonni Mäkikärki 

Tuomas Karisto 

Amjad Sher 

Taina Laaksoharju 

Katja Liuksiala

Ibrahim Al-Qazaz

Pavel Rotts

Maija Mustajoki

Jukka Leppikangas 

Ville Pellinen 

Alaa Altamimi

Siru Valleala 

Ilona Rautiainen 

Tiina Jokelainen 

Karolina Saarenpää

Jarkko Husso 

Taika Korpinsola 

Meleena Mailand 

Marjo Räty

Wilja Rosenberg

Kaikki Spesian opiskelijat ja ohjaajat
ja monet muut

Moshi

Moshi

Lapinlahti koirat

Alma & Assi

Pipa

Pro Lapinlahti Mielenterveyseura rf

+0400 450065

nonni.makikarki@lapinlahdenlahde.fi

Lapinlahden Lähde Oy

+358 40 649 4188

info@lapinlahdenlahde.fi

Kahvila Lähde:

+358 40 178 3454

kahvila@lapinlahdenlahde.fi

Lähteen Saunan tilausvuorot:

+358 40 178 3454

kahvila@lapinlahdenlahde.fi

Tiedustelut

Lapinlahti rakennus

Valokuvaohjeet Lapinlahteen saapumiseen

Kuvassa on Lapinlahden puiston pääportti sekä ohjenuolia, jotka kertovat, missä päärakennus ym. on
Lapinlahden puiston pääportti
Kuvassa on Lapinlahden sairaalan etupihan parkkipaikka ja päärakennus. Kuvassa on nuolia, jotka osoittavat suunnan Venetsia-taloon ym.
Lapinlahden etupihan parkkipaikka
Kuvassa on Lapinlahden päärakennuksen eteläinen kylki ja nuolet, jotka osoittavat sivuovelle ja parkkipaikalle
Lapinlahden päärakennuksen eteläinen kylki
Kuvassa on Lapinlahden ranta sekä Venetsia-talo
Lapinlahden ranta

Vastuullisuus – Lapinlahden henki

Voit saapua paikalle myös autolla. Päärakennuksen edustalla on rajoitetusti parkkipaikkoja ja toivomme, että ne säästyisivät pääasiallisesti liikuntaesteisten käyttöön. Suosittelemme, että autoilijat käyttävät muuten Ruoholahden ostoskeskuksen parkkihallia, josta on noin 5 minuutin kävelymatka Lähteelle. Myös Hietaniemen hautausmaan ja Helsingin ortodoksisen hautausmaan välisellä tiellä on pysäköintipaikkoja.

Lapinlahden Lähde sijaitsee noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Ruoholahden metroasemalta – voit myös katsoa meille vapaaehtoistyönä tehdyn opastevideon, jossa näytetään reitti Ruoholahden metroasemalta Lapinlahteen. Pääset paikalle myös raitiovaunulla ja bussilla. Etsi itsellesi sopiva kulkuyhteys Reittioppaasta.

Esteettömyys ja saavutettavuus

Lapinlahden Lähde tekee paljon työtä sen eteen, että tiloihin olisi esteetön pääsy ja tarjolla selkeät ohjeistukset. Pyörätuolin käyttäjä voi tutustua esteettömyysoppaaseen, joka ohjeistaa kynnysten ylittämisessä ja antaa parhaat vinkit Lapinlahdelle saapumiseen. Tällä hetkellä päärakennuksen ensimmäiseen kerrokseen, jossa sijaitsee muun muassa kahvila, Mental Museum, taidenäyttelytiloja ja inva-wc, on esteettömin pääsy.

Lapinlahden alue pyrkii olemaan mahdollisimman esteetön, mutta historiallinen miljöö ei kaikilta osilta ole täydellinen. Kun saavut paikalle, kysy apua – lapparilaiset auttavat mielellään! Voit myös soittaa numeroon: +358406494188 tai +358406494189

Vastuullisuus – Lapinlahden henki

Lähteen kahvilassa, toimistoilla ja muissa tehtävissä on usein töissä työkokeilijoita, vapaaehtoistyöntekijöitä ja harjoittelijoita. Kahvilassa ja muussa toiminnassa kiinnitetään huomiota tuotteiden alkuperään ja tuotantoketjuihin sekä valitaan yhteistyökumppanit huolellisesti.

Henkilökunnan hyvä kohtelu näkyy työympäristönä, jossa kaikki viihtyvät. ”Lapinlahden henki” vallitsi jo sairaala-aikoina luoden hyvää työskentely- ja vierailuilmapiiriä, ja tämä harmoninen henki vallitsee yhä. Lapinlahden rauhan ilmapiiri ruokkii inspiraatiota ja synnyttää uusia ideoita ja innostavaa yhdessäoloa. Monimuotoisessa yhteisössä on turvallista esittää mielipiteitä ja erilaisia näkemyksiä kuullaan ja arvostetaan.

Lapinlahden uniikin keskuksen ja koko alueen säilyminen on arvokkaan, koko Helsingin ja koko Suomen kulttuuriperinnön suojelua.

Lapnlahden Lähteen ilmakuva

Vastuu ympäristöstä – puisto kiittää

Lapinlahden muistorikas sairaalapuisto on elävä esimerkki upeasta, monimuotoisesta kaupunkipuistosta, jossa elää lukuisia eläin- ja kasvilajeja omassa rauhassaan ja sopusoinnussa ihmisten kanssa. Jopa yli 150 vuotta vanhat, jykevät puut, joita myös potilaat ovat istuttaneet sairaalan perustamisaikoina, humisevat salaisuuksiaan. Alueen merkittäviä harvinaisuuksia ovat muun muassa uhanalaiset kirvelilattakoi (linkki), liito-orava, arvoniityt, Seurasaarenselän laguunit ja poukaman haurupohja.

Lapinlahden puistoetiketti

Olet kylässä Lapinlahden eläin- ja kasvikunnan luona niiden kodissa. Voit osoittaa vieraanvaraisuutesi noudattamalla alla olevia sääntöjä.:

  • Koirat pidetään kytkettyinä. Koirapuisto löytyy aivan läheltä.
  • Avotulenteko on kielletty. Tuli rapauttaa kallioita ja aiheuttaa paloriskin.
  • Katso mihin astut. Lapinlahdessa kasvaa uhanalaisia kasveja, joista myös moni hyönteinen on riippuvainen. Ethän tee uusia polkuja tallomalla luonnon kasveja.
  • Piknik on sallittu, mutta viethän roskat mennessäsi ja hoidat WC-käynnit sisätiloissa.

Lapinlahdelle on laadittu oma Kestävän kehityksen ohjelma kestävän kehityksen kartoituksessa nousseiden kehitystarpeiden pohjalta. Muun muassa talon kierrätyksen, energian ja materiaalin säästämisen sekä kiertotalouteen liittyvien asioiden suhteen on jo saatu aikaan paljon parannuksia. Kestävän kehityksen edistäminen on erityisen hauskaa yhteisessä Siivouspäivässä, jossa työntekijät, harjoittelijat, vuokralaiset ja vapaaehtoiset siivoavat valittuja kohteita yhdessä.