Skip to main content

Tue Lapinlahden toimintaa ostamalla Save Lapinlahti -kahvia

Kuvassa on etualalla kahvikuppi ja takana Save Lapinlahti -kahvipaketti ja tulppaaneja.

Lapinlahti-säätiö aloittelee varainkeruutaan. Nyt voit osoittaa tukesi Lapinlahden toimintaa kohtaan ostamalla Save Lapinlahti -kahvia. Löydät kahvin Kahvila Lähteeltä (10,50 € / paketti).

Save Lapinlahti -kahvi on Lapinlahdessa toimivan Metsäpaahtimon paahtama tummapaahtoinen kahvi. Kahvi on viljelty perhetilalla Intiassa, ja sitä voi ostaa tällä hetkellä papuina ja myöhemmin myös jauheena Kahvila Lähteeltä. Jokaisesta kahvipaketista lahjoitetaan kaksi euroa Lapinlahti-säätiölle. 

Kahvipaketin kuvituksena on yksi viime kesänä järjestetyn kansainvälisen Save Lapinlahti with a poster -julistekilpailun voittajatöistä. Teoksen on luonut Jutta Kivilompolo. Siinä Lapinlahden puisto kuvataan kaupungin sydämessä sijaitsevana luovuuden keitaana, jossa voi rentoutua ja löytää levollisuuden tunteen.

Kuvassa on kolme pakettia Save Lapinlahti -kahvia.
Save Lapinlahti -kahvi on tummapaahtoinen kahvi perhetilalta Intiasta. Sen on paahtanut Lapinlahdessa toimiva Metsäpaahtimo.

Kilpailun teoksista koostuva näyttely on ollut nähtävillä Lapinlahden Lähteen Käytävägalleriassa helmikuun ajan.

Lapilahti-säätiö perustettiin viime vuonna, ja sen tarkoituksena on kerätä varoja Lapinlahden alueen mielenterveys- ja kulttuuritoiminnan tukemiseksi. Säätiö myös vaalii ja suojelee alueen rakennus- ja kulttuurihistoriaa sekä puiston luontoarvoja. Toissijaisesti säätiö voi tukea myös yleishyödyllistä mielenterveystyötä eri puolilla Suomea. Lisää tietoa Lapinlahti-säätiöstä löydät Mieli ry:n nettisivulta: Lapinlahti-saatiö.

Kuva on Save Lapinlahti with a poster -näyttelyn juliste. Siinä on tietoa näyttelystä.

Julistenäyttely on nähtävillä vielä 3. maaliskuuta saakka. Aikaisemmin kilpailun teoksia oli esillä Lapinlahden sisäpihalla, mutta nyt näyttelyssä on myös ennen näkemättömiä osallistujia. Voit tulla ihastelemaan teoksia Lapinlahden Lähteelle ja ostaa samalla Save Lapinlahti -kahvia sekä allekirjoittaa kuntalaisaloitteen Lapinlahden nykyisen toiminnan turvaamiseksi. Hemmottele itseäsi tai osta kahvipaketillinen vaikka ystävälle lahjaksi – teet samalla hyvää.

Lue lisää Lapinlahden kuntalaisaloitteesta: Turvataan Lapinlahden julkinen omistus -kuntalaisaloite.

Teksti: Heta Issakainen
Kuvat: Heta Issakainen ja Jukka Leppikangas


Lapinlahden Lähde

Kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä psykiatrisessa sairaalassa Helsingissä. Olemme turvallisempi, yhdenvertainen tila ja tuomitsemme kaiken syrjinnän.