Lapinlahden Lähde

Kaupunkiluontokeskus

HUOM! Kaupunkiluontokeskus suljettu toistaiseksi 1.3. alkaen koronatilanteen vuoksi! Suoratoistetut Facebook Live -lähetykset jatkuvat.

Tarkoituksemme on tarjota Lapinlahden kävijöille ja kohderyhmille paikkalähtöisesti luontoon liittyvää toimintaa, ideoita ja inspiraatiota. Toteutamme tarkoitusta pitämällä kaupunkiluontokeskusta säännöllisesti avoinna, järjestämällä luontoon liittyviä avoimia ja/tai tilattavia tapahtumia, työpajoja, luentoja ja opastuksia.

Kaupunkiluontokeskuksessa löytää tietoa monimuotoisesta kaupunkiluonnosta Lapinlahdessa ja pääkaupunkiseudulla. Paikkalähtöisyys tarkoittaa Lapinlahden puistoon ja yhteisöön nivoutuvaa toimintatapaa, joka ammentaa Lapinlahden puiston ja ihmisten tarjoamista mahdollisuuksista sisältönsä “kaikkien Lapinlahti” -idean mukaisesti. Toivotammekin kaikki tervetulleiksi osallistumaan omien voimavarojen mukaisesti. Kävijänä sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa toiminnan sisältöön. Tarjoamme vapaaehtoistyö-, harjoittelu- ja työkokeilumahdollisuuksia sekä teemme mielellämme yhteistyötä eri järjestöjen, yritysten tai kaupungin toimijoiden kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kaupunkiluontokeskus on avoinna ti–ke klo 12–16 ja to klo 12–18. Tervetuloa mukaan avoimeen, matalan kynnyksen luontotoimintaaan.

Toimintaa

Piipahda käymään tai osallistu työpajoihimme! Järjestämme opastuksia, teemapäiviä ja luentoja myös tilauksesta ryhmille.
Huom! Koronarajoitusten vuoksi kaupunkiluontokeskuksen tapahtumat järjestetään toistaiseksi etänä. Live-lähetyksiä pääsee seuraamaan täältä.

Lasten puupolku
Tervetuloa tutustumaan Lapinlahden puissa asuviin, vapaaehtoisvoimin luotuihin satuolentoihin, jotka kertovat omasta kotipuustaan ja tarinoita Lapinlahdesta! Puiden asukkaat puhuvat myös monimuotoisuuden puolesta omalla esimerkillään. Puupolun asukkaat ovat talviunillaan, mutta tarinat ja kuvat asukkaista löytyvät puista edelleen. Voit lukea kuvasta QR-koodin, josta aukeaa puun asukkaan tarina äänitiedostona. Talviunien jälkeen keväällä kierroskartan voi lainata sekä Kahvila Lähteeltä että kaupunkiluontokeskuksesta. Kierros kestää lapsista ja aikuisista riippuen noin puolisen tuntia. Kartta ja äänitetyt tarinat ovat myös saatavilla internetistä: kartta, tarinat.

TULEVIA TAPAHTUMIA, JOISSA KAUPUNKILUONTOKESKUS ON MUKANA:

Ke 8.4. klo 14. Luonto herää Lapinlahdessa
Luonto-opas ja tietokirjailija Eero Haapanen kertoo Facebook Live -lähetyksessä Lapinlahden historiallisesta puistosta ja sen kevääseen heräävästä luonnosta. Puistossa on mm. runsas lintukanta, johon Eero on perehtynyt. Tervetuloa mukaan!

15.4. klo 14. Laiskan puutarhurin vinkit
Kukoistava puutarha pienellä vaivalla! Ota luonnonmukaisen puutarhahoidon niksit käyttöösi ja nauti kukoistuksesta ilman raadantaa.
Puutarhuri MMT Taina Laaksoharju esitelmöi aiheesta.
Zoom linkki esitelmään: Laiskan puutarhurin vinkit -live luento https://zoom.us/j/98526247202

20.4. klo 14. Meditaatiokävely
Ohjattu rauhallinen kävely avaa aistisi ja rauhoittaa. Kävelyn kesto noin tunnin.
Ohjaajana mm. Friskis & Svettis liikuntaseuran ohjaajanakin toimiva Marja Rikaniemi.Lähtö Lapinlahden sairaalarakennuksen edestä.
Ilmoittautuminen tekstarilla p. 040 172 8181 / Taina

22.4. klo 14. Kevättä katsomaan!
Kierros Lapinlahden puistossa kevään heräämistä ihaillen.
Infoa myös kaupunkiluontokeskuksen ajankohtaisista asioista ja Lappari 180 vuotta -juhlallisuuksista.

29.4. klo 14. Yrttiomavaraiseksi parvekkeelta
Pieneltäkin parvekkeelta on mahdollista saada runsas sato. Käymme läpi eri yrttien erityistarpeet, välineet kuten ruukut, lisäyksen ja hoitotoimet. Myös yrttien korjuu- ja käyttövinkkejä. Innostu yrteistä!
Puutarhuri, puutarha-agronomi Taina Laaksoharju luennoi Facebook livessä, Zoomissa tai rajoitusten salliessa myös luentosalissa Lapinlahdessa (lisätietoja Facebookin ja Lähteen nettisivujen kautta).
Zoom linkki tulossa lähempänä tapahtumaa, viimeistään viikkoa ennen.

YHTEYSTIEDOT

Kaupunkiluontokeskuksen ohjaaja Taina Laaksoharju
p. 040 172 8181.
taina.laaksoharju(at)lapinlahdenlahde.fi