Lapinlahden Lähde

Kaupunkiluontokeskus

Tarkoituksemme on tarjota Lapinlahden kävijöille ja kohderyhmille paikkalähtöisesti luontoon liittyvää toimintaa, ideoita ja inspiraatiota. Toteutamme tarkoitusta pitämällä kaupunkiluontokeskusta säännöllisesti avoinna, järjestämällä luontoon liittyviä avoimia ja/tai tilattavia tapahtumia, työpajoja, luentoja ja opastuksia.

Kaupunkiluontokeskuksessa löytää tietoa monimuotoisesta kaupunkiluonnosta Lapinlahdessa ja pääkaupunkiseudulla. Paikkalähtöisyys tarkoittaa Lapinlahden puistoon ja yhteisöön nivoutuvaa toimintatapaa, joka ammentaa Lapinlahden puiston ja ihmisten tarjoamista mahdollisuuksista sisältönsä “kaikkien Lapinlahti” -idean mukaisesti. Toivotammekin kaikki tervetulleiksi osallistumaan omien voimavarojen mukaisesti. Kävijänä sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa toiminnan sisältöön. Tarjoamme vapaaehtoistyö-, harjoittelu- ja työkokeilumahdollisuuksia sekä teemme mielellämme yhteistyötä eri järjestöjen, yritysten tai kaupungin toimijoiden kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kaupunkiluontokeskus on avoinna ti–ke klo 12–16 ja to klo 12–19. Tervetuloa mukaan avoimeen, matalan kynnyksen luontotoimintaaan.

Toimintaa

Piipahda käymään tai osallistu työpajoihimme! Järjestämme opastuksia, teemapäiviä ja luentoja myös tilauksesta ryhmille.

TULEVAT TEEMAMME

JOULUKUU: Joulukukat ja askartelut (mm. itsenäisyyspäivän kunniamerkit)

TULEVIA TAPAHTUMIA, JOISSA KAUPUNKILUONTOKESKUS ON MUKANA:

1.10.–22.10. klo 14–15 Lähteelle liikkumaan
Lokakuun torstaisin liikumme yhdessä aina klo 14:stä noin klo 15:een. Sään salliessa olemme ulkona Venetsia-talon läheisellä nurmikolla. Kurjalla kelillä ilmoitetaan sisätila samana päivänä. Ohjelma:
1.10. klo 14 puistojumppa
8.10. klo 12–15 pihapelejä
15.10. klo 14–15.15 luova rytmi tanssien
22.10. kuntopiiri

5.11.–26.11. klo 15 Marraskuun luontokirjallisuuspiirit kaupunkiluontokeskuksessa
Tervetuloa viettämään marraskuun pimeneviä torstai-iltoja lämpimässä tunnelmassa luontokirjallisuuden parissa Lapinlahden kaupunkiluontokeskuksessa. Neljänä torstaina järjestettävä kirjallisuuspiiri etenee seuraavasti:

5.11. Lempiluontokirjani
– Tuo ja esittele jokin sinulle tärkeä luontoon liittyvä kirja (tieto- tai fiktiivinen)
12.11. Luontorunoilta
– Luetaan omia ja muiden kirjoittamia luontorunoja. Kokeillaan runon kirjoittamista tajunnanvirtatekniikalla.
19.11. Kuunnellaan tarinaa
– Kuunnellaan mukaansatempaavaa luontokirjaa (ehdota!)
26.11. Tarinapaja
– Omien tarinoiden ja runojen kirjoittamista ja jakamista arvosteluvapaassa ympäristössä

YHTEYSTIEDOT

Kaupunkiluontokeskuksen ohjaaja Taina Laaksoharju
p. 040 172 8181.
taina.laaksoharju(at)lapinlahdenlahde.fi