Lapinlahden Lähde

Kaupunkiluontokeskus

Tarkoituksemme on tarjota Lapinlahden kävijöille ja kohderyhmille paikkalähtöisesti luontoon liittyvää toimintaa, ideoita ja inspiraatiota. Toteutamme tarkoitusta pitämällä kaupunkiluontokeskusta säännöllisesti avoinna, järjestämällä luontoon liittyviä avoimia ja/tai tilattavia tapahtumia, työpajoja, luentoja ja opastuksia.

Kaupunkiluontokeskuksessa löytää tietoa monimuotoisesta kaupunkiluonnosta Lapinlahdessa ja pääkaupunkiseudulla. Paikkalähtöisyys tarkoittaa Lapinlahden puistoon ja yhteisöön nivoutuvaa toimintatapaa, joka ammentaa Lapinlahden puiston ja ihmisten tarjoamista mahdollisuuksista sisältönsä “kaikkien Lapinlahti” -idean mukaisesti. Toivotammekin kaikki tervetulleiksi osallistumaan omien voimavarojen mukaisesti. Kävijänä sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa toiminnan sisältöön. Tarjoamme vapaaehtoistyö-, harjoittelu- ja työkokeilumahdollisuuksia sekä teemme mielellämme yhteistyötä eri järjestöjen, yritysten tai kaupungin toimijoiden kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kaupunkiluontokeskus on avoinna ti–ke klo 12–16 ja to klo 12–19. Tervetuloa mukaan avoimeen, matalan kynnyksen luontotoimintaaan.

Toimintaa

Piipahda käymään tai osallistu työpajoihimme! Järjestämme opastuksia, teemapäiviä ja luentoja myös tilauksesta ryhmille.

Lasten puupolku
Tervetuloa tutustumaan Lapinlahden puissa asuviin, vapaaehtoisvoimin luotuihin satuolentoihin, jotka kertovat omasta kotipuustaan ja tarinoita Lapinlahdesta! Puiden asukkaat puhuvat myös monimuotoisuuden puolesta omalla esimerkillään. Puupolun asukkaat ovat talviunillaan, mutta tarinat ja kuvat asukkaista löytyvät puista edelleen. Voit lukea kuvasta QR-koodin, josta aukeaa puun asukkaan tarina äänitiedostona. Talviunien jälkeen keväällä kierroskartan voi lainata sekä Kahvila Lähteeltä että kaupunkiluontokeskuksesta. Kierros kestää lapsista ja aikuisista riippuen noin puolisen tuntia. Kartta ja äänitetyt tarinat ovat myös saatavilla internetistä: kartta, tarinat.

TULEVIA TAPAHTUMIA, JOISSA KAUPUNKILUONTOKESKUS ON MUKANA:

Tammikuun torstai-illoissa ‘HYVÄ, LUONNOLLINEN ELÄMÄ’ – KESKUSTELURYHMÄ
Meillä kaikilla on elämänviisautta ja toisaalta asioita, joita toivoisimme vielä oppivamme elämänpolulla. Tässä puolifilosofisessa ryhmässä keskustellaan toisillemme tilaa antaen oivalluksista, jotka ovat tehneet elämästämme sujuvampaa, ja omalla tavalla luonnonläheistä.Vaikka ryhmäkeskustelut saattavat avata uusia näkökulmia omaan elämään, kyseessä ei ole terapiaryhmä. Kullakin kokoontumiskerralla on tietty teema, jota alustetaan ennen keskustelun alkua. Annamme toisillemme puhe rauhan puhekapulan avulla. Aluksi kapula kiertää osallistujalta toiselle, ja kukin saa puhua teemaan liittyvästä aiheesta keskeytyksettä muiden kuunnellessa. Lopuksi keskustelu on vapaata. Ryhmää vetää kaikenlaisia kouluja ja ennenkaikkea elämänkoulua käynyt Taina Laaksoharju. Ilmoittaudu mukaan 30.12. mennessä p. 040 172 8181.

7.1. Klo 16-18. Luontosuhde elämän käänteissä
14.1. Klo 16-18. Elämä sopusoinnussa itsensä, toisten ja luonnon kanssa
21.1. Klo 16-18. Hyvä ravinto
28.1. Klo 16-18. Hyvinvoinnin teot oman itsensä ja luonnon hyväksi

To 14.1. Klo 14. Luonnonääniä -meditaatio

To 21.1. Klo 12-14. Lintubongaus, puisto talvella

To 28.1. Klo 12-14. Idätetään ja versokasvatetaan siemeniä

YHTEYSTIEDOT

Kaupunkiluontokeskuksen ohjaaja Taina Laaksoharju
p. 040 172 8181.
taina.laaksoharju(at)lapinlahdenlahde.fi