Lapinlahden Lähde

Kaupunkiluontokeskus

Tarkoituksemme on tarjota Lapinlahden kävijöille ja kohderyhmille paikkalähtöisesti luontoon liittyvää toimintaa, ideoita ja inspiraatiota. Toteutamme tarkoitusta pitämällä kaupunkiluontokeskusta säännöllisesti avoinna, järjestämällä luontoon liittyviä avoimia ja/tai tilattavia tapahtumia, työpajoja, luentoja ja opastuksia.

Kaupunkiluontokeskuksessa löytää tietoa monimuotoisesta kaupunkiluonnosta Lapinlahdessa ja pääkaupunkiseudulla. Paikkalähtöisyys tarkoittaa Lapinlahden puistoon ja yhteisöön nivoutuvaa toimintatapaa, joka ammentaa Lapinlahden puiston ja ihmisten tarjoamista mahdollisuuksista sisältönsä “kaikkien Lapinlahti” -idean mukaisesti. Toivotammekin kaikki tervetulleiksi osallistumaan omien voimavarojen mukaisesti. Kävijänä sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa toiminnan sisältöön. Tarjoamme vapaaehtoistyö-, harjoittelu- ja työkokeilumahdollisuuksia sekä teemme mielellämme yhteistyötä eri järjestöjen, yritysten tai kaupungin toimijoiden kanssa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kaupunkiluontokeskus on avoinna ti–ke klo 12–16 ja to klo 12–19. Tervetuloa mukaan avoimeen, matalan kynnyksen luontotoimintaaan.

Toimintaa

Piipahda käymään tai osallistu työpajoihimme! Järjestämme opastuksia, teemapäiviä ja luentoja myös tilauksesta ryhmille.

Tiistaisin klo 12–16: Lainaa onki, pihapeli porukalle tai istahda lukemaan luontokirjaa. Opas paikalla.

Keskiviikkoisin klo 12–16: Teemoina kaupunkiviljely ja kasvit sekä kävijöiden toivomuksien perusteella toteutettavia sisältöjä. Ehdota rohkeasti! Jos sinulla on jokin oma erityisosaaminen, toivomme, että jakaisit sitä meillekin! Toiveissa esim. lintu-, kala- ja kalastus-, sienestys- ja kädentaitojen jakajia!

Torstaisin klo 12–19: Ilmaisia työpajoja klo 12–16 sekä toinen aihe klo 17–19.

TULEVAT TEEMAMME

SYYSKUU: Ympäristötaide ja kulttuuri: musiikki, teatteri, kuvataide, runous ja kirjallisuus
LOKAKUU: Luontoliikuntaa: kuntopiiri, kävelyretket, tanssia ja jumppaa
MARRASKUU: Kädentaidot ja puhdetyöt: Elävien ääniä -tapahtuma, kynttilä- ja heijastinpajat, huovutus,
JOULUKUU: Joulukukat ja askartelut (mm. itsenäisyyspäivän kunniamerkit)

TULEVIA TAPAHTUMIA, JOISSA KAUPUNKILUONTOKESKUS ON MUKANA:

1.10.–22.10. klo 14–15 Lähteelle liikkumaan
Lokakuun torstaisin liikumme yhdessä aina klo 14:stä noin klo 15:een. Sään salliessa olemme ulkona Venetsia-talon läheisellä nurmikolla. Kurjalla kelillä ilmoitetaan sisätila samana päivänä. Ohjelma:
1.10. klo 14 puistojumppa
8.10. klo 12–15 pihapelejä
15.10. klo 14–15.15 luova rytmi tanssien
22.10. kuntopiiri


YHTEYSTIEDOT

Kaupunkiluontokeskuksen ohjaaja Taina Laaksoharju
p. 040 172 8181.
taina.laaksoharju(at)lapinlahdenlahde.fi