Skip to main content

Helsingin OmaStadi-äänestyksessä mukana kaksi Lapinlahteen liittyvää ehdotusta 

Kuvassa on teksti "OmaStadi 2023–2024 Unelmien Helsinki tehdään yhdessä". Lisäksi siinä näkyy viisi erilaista ihmistä, joilla kaikilla on iloiset ilmeet.

Mikä tekisi Helsingistä paremman? Nyt on aika äänestää, mitä haluaisit omalle asuinalueellesi. Helsingin OmaStadi-äänestys kestää sunnuntaihin 17.3. asti, ja mukana on kaksi Lapinlahteen liittyvää ehdotusta. 

Ensimmäinen ehdotus on Lapinlahden sairaalapuiston historia- ja luontopolku. Ehdotuksen tarkoituksena on tehdä Lapinlahden alueen historiasta ja luontoarvoista kertova aluetta kiertävä historia- ja luontopolku, joka tuo kaupunkilaisille tietoa yhteisestä kulttuuriperinnöstä. Lapinlahden alueeseen liittyy vahvasti Suomen mielenterveyden hoidon historia, ja alueen kaupunkiluonto on myös ainutlaatuinen. Polku kiertäisi aluetta ja taulut sijoitettaisiin kiinnostaviin kohteisiin. Polku liittäisi puiston hienolla tavalla Helsingin rantareittiin.

Toinen ehdotus on “Tilaa äänellesi – vaikuta kaupunkiympäristön suunnitteluun ja päätöksentekoon. Ehdotuksen tavoitteena on luoda tilaisuuksia vertaisoppia kaupunkilaisilta ja ammattilaisilta, miten kaupunkitilaa koskevaan päätöksentekoon vaikutetaan tehokkaasti koko Helsingin alueella. Hankkeelle varataan Lapinlahdesta tila, jossa järjestetään luentoja, keskustelutilaisuuksia ja työpajoja. Hankkeen aikana osallistujat opettelevat yhdessä esimerkiksi tulkitsemaan kaupunkisuunnittelun asiakirjoja, löytämään epäkohtia prosesseissa ja toteuttamaan vaikuttamisviestintää. 

Äänioikeutettuja ovat kaikki yli 13-vuotiaat helsinkiläiset. Äänestys onnistuu omastadi.hel.fi-nettisivuston kautta. Kirjautuaksesi tarvitset vahvaa tunnistautumista (verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, koululaisilla edu.hel.fi-tunnukset). Jokaisella äänioikeutetulla on käytössään viisi ääntä. Voit antaa äänesi viidelle eri ehdotukselle, joiden toivot toteutuvan. Samalle ehdotukselle voit antaa vain yhden äänen. Jokainen voi äänestää kerran, ja äänestysvalintoja ei voi muuttaa enää äänestämisen jälkeen. Jokainen voi äänestää vain yhden alueen, eli suurpiirin ehdotuksia. Lapinlahti kuuluu Eteläinen Helsinki –alueeseen. 

Esimerkiksi Lapinlahden puiston läheisyyteen juuri avautunut yleisö-WC on yksi vuonna 2022 hyväksytyistä OmaStadi-ehdotuksista, joten omaa ääntään kannattaa todella käyttää.

Äänestä nyt: OmaStadi-äänestys


Lapinlahden Lähde

Kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä psykiatrisessa sairaalassa Helsingissä. Olemme turvallisempi, yhdenvertainen tila ja tuomitsemme kaiken syrjinnän.