Skip to main content

Koiria Lähteellä: Irmeli

Kuvassa on pieni, valkoinen koira tuolilla.

Koiria Lähteellä -sarjassa tavataan Lapinlahdessa viihtyviä hännänheiluttajia. Koirat ovat tervetulleita Lapinlahteen!

Irmeli on Kujeen hyvinvointivastaava, joka muutti lempipaikkaansa Töölöön muutama vuosi sitten. Hän on 11-vuotias kodinvaihtaja, joka kaipasi kaupunkielämää ja ihmisten ilmoille maalaiselämän sijaan.

Irmelillä oli toki hyvät oltavat myös edellisessä kodissaan, jossa oli jalkapallokentän kokoinen takapiha ja paljon muita koiria. Hän oli kuitenkin sielultaan kaupunkilainen. Hänellä oli kova kaipuu kaupunkiin, ihmisten ilmoille, ja hän vaikutti tylsistyvän jatkuvasta koiraseurasta.

Neljä vuotta sitten Irmelin unelma toteutui, kun hän pääsi asumaan Töölöön. Miia, Irmelin nykyinen omistaja, oli pitkään haaveillut koiran hankkimisesta, ja reilu neljä vuotta sitten koitti vihdoin sen aika. Tavoitteena oli löytää pienikokoinen koira, joka on seurallinen ja viihtyy tapahtumissa. Miialle oli myös tärkeää hankkia koira eettisesti joko rescue-koirana tai kodinvaihtajana, joten Irmeli oli täydellinen valinta.

Vaikka pieniä rescue-koiria oli heikosti tarjolla eikä sopivaa meinannut aluksi millään löytyä, Irmeli löydettiin lopulta tuttujen koiraharrastajien kautta Facebookin avulla. Aluksi Irmeli muutti Miian luokse koeasumaan muutamaksi kuukaudeksi, mutta jäi lopulta pysyvästi. Irmelin löytyminen oli onni myös siinä mielessä, että samalla kun Miia sai Irmelistä uuden perheenjäsenen, hän myös ystävystyi Irmelin entisen omistajan kanssa.

Töölössä Irmeli on elementissään ja tervehtii iloisesti jokaista vastaantulijaa. Hän rakastaa ihmisiä ja kohtaa kaikki kuin vanhoina ystävinä.

– Kerran eräs töölöläisnainen hieman hermostui ja kysyi: ”Mistä tuo koira tuntee minut?” Ei Irmeli naista mistään tuntenut, hän vain kohtaa kaikki niin tuttavallisesti, Miia sanoo.

Hyvinvointivastaavana Lapinlahden Lähteellä

Lapinlahden Lähde on Irmelille tärkeä paikka, koska hän kohtaa siellä päivittäin ihmisiä ja saa uusia ystäviä. Irmeli rakastaa olla ihmisten ympäröimänä ja kohdata kaikki kuin vanhoina ystävinä. Hän on niin iloinen, että on saanut jopa rasitusvamman liiasta hännän heiluttamisesta – nykyisin hän käy kuukausittain hoitamassa hännänheilutuslihaksensa kuntoon.

Irmeli toimii Lapinlahden Lähteellä Kujeen hyvinvointivastaavana varmistaen, ettei kukaan kuormitu työssään liikaa. Hän myös pitää huolen siitä, että työympäristö pysyy kannustavana ja kaikilla on hyvä olla. Pienellä iloisella olemuksellaan hän suoriutuu tehtävistään erinomaisesti.

Teksti ja kuva: Veera Kontula

Lue myös Irmelin ihmisestä Miia Lusasta.


Lapinlahden Lähde

Kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä psykiatrisessa sairaalassa Helsingissä. Olemme turvallisempi, yhdenvertainen tila ja tuomitsemme kaiken syrjinnän.