Skip to main content

Tervetuloa tutustumaan Lapinlahteen ja sen toimijoihin Avoimien ovien tapahtumassa sunnuntaina 14.4. klo 12–16!

Sunnuntaina 14.4. Lapinlahden historiallinen rakennus avaa ovensa yleisölle ja tarjoaa upean tilaisuuden tutustua talon monipuoliseen toimintaan ja Lapinlahden merkitykseen mielen hyvinvoinnin edistämisessä. Avoimien ovien päivän aikana vierailijat pääsevät tutustumaan eri toimijoiden työtiloihin ja kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita talon historiasta. Lisäksi päivän aikana on luvassa monenlaista ohjelmaa, joka tarjoaa mahdollisuuksia oppia ja kokea uutta. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Vierailevana luennoitsijana tapahtumassa toimii tunnettu terapeutti Ville Merinen, joka valaisee mielenterveyden hoidon maailmaa ja sosiaalisen median roolia mielenterveydelle. Myös Erkki Tuomioja on paikalla luennoimassa teemalla “Sijoittajavetoisuudesta kaupunkilaisten suunnitteluun”.

Päivän ohjelma tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, kuten tunnelmallista livemusiikkia, käsityöpajoja, luovan kirjoittamisen ja kuvataideterapian sessioita sekä vaikkapa huilunsoiton perusteiden opetusta.

Historiasta kiinnostuneille on ilmaisia, opastettuja kierroksia rakennuksen menneisyyteen tutustuen, kun taas taiteen ystävät voivat nauttia näyttelytiloissa esillä olevasta monipuolisesta taiteesta. Samalla voi tutkia päärakennuksen Mental Museumin uudistuvaa tarjontaa. Lapsille on omaa ohjelmaa, kuten kasvo- ja käsimaalausta ja leikkejä. Sään salliessa ulkona voi viettää aikaa erilaisten leikkien ja pelien parissa.

Lähteen sauna ja Urbaani saunakollektiivi yhteistyössä tarjoavat saunomismahdollisuuden Klo 13–18 välillä kaikille halukkaille.

Päivän ohjelma

Lapinlahden Lähteen Avoimien ovien päivä tarjoaa monipuolista ohjelmaa koko perheelle! Tule tutustumaan historiakierroksiin, kokeilemaan Ren Xue Qigongia, nauttimaan näyttelyistä ja kokemaan Lapinlahden erityinen tunnelma. Kannattaa tulla tutkimaan paikkaa koko perheen voimin ja löytämään uusia mielenkiintoisia kokemuksia Lapinlahden Lähteen ainutlaatuisessa ympäristössä!

Auditorio (1. krs):

12.05–12.15 Tapahtuman avaus

12.15–12.30 Linturuokkija-laitteen esittely

12.30–13.00 Antje Rößelerin jazzmusiikkiesitys

13.00–13.30 Inartes Instituutti esittelee taideterapiatoimintaansa ja tarjoamiaan opiskelumahdollisuuksia, joihin voi osallistua kuka vain ilman pohjaosaamista.

13.40–14.00 Erkki Tuomiojan katsaus aiheesta “Sijoittajavetoisuudesta kaupunkilaisten suunnitteluun”.

14.00–15.00 Ville Merinen luennoi aiheesta “Mielenterveys – sen hoito ja someajan vaikutukset mieleen.” Terapeutti-Villenä tunnettu Ville Merinen kertoo mielenterveyden hoidosta ja somen vaikutuksesta mielenterveyteen.

15–15.30 Lapinlahti 360 -suunnitelman esittely. Esittelyn jälkeen mahdollisuus kysymyksille.

15.35–16.00 UUDLYn toiminnan esittely. UUDLY auttaa yhdistyksiä ja yrittäjiä verkkoläsnäolossa ja brändäyksessä.

Kahvila Lähde (1. krs):

14.30–15 huiluesitys

Lisäksi kahvilasta voi ostaa pientä purtavaa ja juotavaa koko tapahtuman ajan.

Aleksis Kiven käytävä (2. krs):

12.00–16.00 Askartelua (mehiläisvahakynttilöitä, makramee-avaimenperiä ja korujen tekemistä) – avoimen työpajan järjestävät vieraanamme brittiläiset lastenhoidon opiskelijat!

Valo-tila (2. krs):

13.00–15.00 Taideterapeuttisia maalaustuokioita tasatunnein (13.00, 14.00, 15.00)

Pylvässali (3. krs):

14.00–15.30 luovan kirjoittamisen harjoituksia

Tilajakamon siipi:

12.00–16.00 Ambient-musiikkia 2. kerroksen aulassa.

Lisäksi avoimia työhuoneita, joissa on tarjolla taidetta, kangaspuilla työskentelyn esittelyä ja leppoisia istuntoja.

Venetsia-talo:

12.00–16.00 Armonia-tilassa tarjolla on teetä ja maistiaisia meditatiivisesta taidetyöskentelystä.

12.00–16.00 Sininen huone avoinna vapaasti tutustuttavaksi

Omenapuutalo:

12.00–16.00 Uudenmaan kulttuurihyvinvoinnin yhteyspiste Kujeen toiminnan esittely. Samalla voit askarrella oman kulttuurikollaasin.

Tallipääty:

13.00–14.00 Ren Xue Qigong alkeet

14.00–15.00 Ren Xue Qigong alkeet

15.00–16.00 Ren Xue Qigong alkeet

Tule tutustumaan ikiaikaiseen ja perinteiseen kiinalaiseen Qigongiin! Tallipäädyssä tasatunnein Ren Xue Qigong, ensimmäisen osa Tian Yuan Qigong-harjoitus. Hiroko, koulutettu Ren Xue Qigong ohjaaja ohjaa ja opastaa, tervetuloa. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Lue lisää Ren Xue Qigongista.

Muuta:

klo 12.30 ja 14 Historiakierrokset – ilmaiset kierrokset lähtevät päärakennuksen keskiovilta

12.00–16.00 Lapsille leikkejä ulkona sään salliessa. (Sateen sattuessa leikit siirtyvät Aleksis Kiven käytävälle.)

13.00–18.00 Sauna lämpimänä

Lisäksi päivänä aikana pääsee kurkistamaan useampiin talon työhuoneisiin, joissa on tarjolla monipuolista ohjelmaa. Luvassa mm. lyhytterapian ja osteopatian esittelyä, huilutunteja, kurkistuksia kiinalaiseen kulttuuriin ja kieleen sekä infoa verkkoläsnäolosta ja brändäyksestä. Myös Lapinlahden Lähteen kaupunkiluontokeskus esittelee toimintaansa, ja kuntalaisaloitepisteissä voit allekirjoittaa Lapinlahden kuntalaisaloitteen julkisen omistuksen turvaamiseksi.

Näyttelyt:

Kahvila Lähde: Lasten rauhanjulisteet

Osasto5 ja Käytävägalleria: Ainutlaatuiset ääneni -taidenäyttely

Venetsia-talo: Phen menge kaalo -näyttely

Pikkuhuone: Äidistä, linnuista, kuolemasta, Satu Mäkinen

Aleksis Kiven käytävä: Särkymätön – ukrainalaisen käsityötaiteen näyttely

Galleria Kuja: Kuu-ukkoja, Panu Ollikainen

Mental Museum Lapinlahden Lähde

Avoinna ovat myös Dada’s Deli ja Cafe Metsäpaahtimo sekä käsityömyymälä Lähteen Puoti ja kirpputori Lähteen Patina.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!


Lapinlahden Lähde

Kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä psykiatrisessa sairaalassa Helsingissä. Olemme turvallisempi, yhdenvertainen tila ja tuomitsemme kaiken syrjinnän.