Skip to main content

Pakopeli Escape to Happiness -EU-hankkeen kuulumisia

Escape to Happiness -hyvinvointipakopeli on yksi osa Lapinlahden Lähteen kolmesta eri EU-hankkeessa tehtävästä kehitystyöstä hyvinvoinnin ja osaamisen edistämiseksi. Escape to Happiness – Building happiness among adults (Pako onneen – Aikuisten hyvinvointia rakentamassa) on Erasmus+-hanke, jossa seitsemän Euroopan maata kehittävät yhdessä innovatiivisia, erityisesti aikuisille suunnattuja koulutuskonsepteja ja -menetelmiä. Suomessa mukana kehittäjätiimissä on myös seikkailukasvatusopiskelija Henrik Andersson HUMAKista. Tuloksena on hyvinvoinnin edistämiseen tähtääviä työkaluja aikuisten parissa työskenteleville ohjaajille ja kouluttajille.

Escape to Happiness on aikuisille (18+) suunnattu hyvinvointiseikkailu, jonka tarkoituksena on selvittää, mitä tapahtui nuorelle naiselle hänen matkallaan ja minne hän katosi. Matkalla voi kokea oivalluksia omaan hyvinvointiin liittyen. Kyseessä ei siis ole perinteinen paineenalainen pakopeli, jossa tavoitteena on päästä huoneesta ulos ennen määräaikaa.

Tähän mennessä hankkeessa on kerätty hyviä käytänteitä hyvinvoinnin tukemiseksi eri maista ja julkaistu oppaat sekä suomeksi että englanniksi, molemmat pitkinä (noin 137 s.) ja lyhyempinä (56 s.) versioina.

Hyvinvointipakopelin testaukset käynnissä

Escape to Happiness -pakopeli tulee olemaan kaikkien käytettävissä. Valmiista versiosta julkaistaan ohjeistus sekä printattavat materiaalit, jotta peliä voivat hyödyntää kaikki, jotka työskentelevät aikuiskoulutuksen tai harrastustoiminnan parissa. Peli ei myöskään ole sidottu yhteen tiettyyn paikkaan, vaan materiaalit on helppo mahduttaa isoon kassiin tai laatikkoon ja siirtää tarvittaessa paikasta toiseen.

Kukin maa testaa vähintään 30 henkeä, jolloin saamme paljon palautetta pelin kehittämiseksi. Suomessa on ollut kaksi viiden hengen testiryhmää, ja palaute on ollut positiivista ja rohkaisevaa. Peli sopii hyvin myös heille, jota eivät ole aiemmin uskaltautuneet pakopelihuoneisiin eivätkä nauti paineen alaisena toimimisesta. Tämä peli soljuu eteenpäin rauhallisessa tunnelmassa käsitellen ihmisenä kasvamisen teemoja.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan testiryhmään, jonka kokoontuminen järjestetään 21.2., tai kerää oma porukka (5–8 henkeä) ja ota yhteys projektipäällikkö Taina Laaksoharjuun, niin sovitaan teille oma aika (yhteystiedot projektin sivuilla). Tervetuloa mukaan kiehtovaan peliin!

Ensimmäinen testiryhmä tehtävän äärellä.

Teksti: Taina Laaksoharju


Kaupunkiluontokeskus

Lapinlahden Lähteen Kaupunkiluontokeskus. Koordinaattorit Ilona Rautiainen ja Taina Laaksoharju.