Lapinlahden Lähde

Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry

Meistä

Yhteystiedot

Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry (ark. Pro Lapinlahti) on helsinkiläinen mielenterveys- ja kulttuuriyhdistys, joka täyttää 35 vuotta vuonna 2023.

Pro Lapinlahti toimii yhdessä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa Lapinlahden entisen psykiatrisen sairaalan säilymiseksi kaikille avoimena mielen hyvinvoinnin ja kulttuurin keskuksena – Lapinlahden Lähteenä. Tämän kansalaisten kaupunkiolohuoneena toimivan keskuksen kulmakivinä ovat yhteisöllisyys, vertaisuus, osallisuus, vapaaehtoistoiminta, kulttuuri, luovuus, luonto ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Miitti-hanke ja Lapinlahden kaupunkiluontokeskus ovat iso osa Pro Lapinlahden toimintaa, kuten myös Lapinlahden kulttuurihistorian vaaliminen, jota yhdistys tekee mm. kehittämänsä Mental Museum -toiminnan kautta. Lisäksi Pro Lapinlahti on suunnitellut toimintansa alusta lähtien Lapinlahden kulttuurihistoriallisen miljöön säilyttämiseksi helsinkiläisten hyvinvointia lisäävänä viheralueena.

Pro Lapinlahden 35-vuotisjuhlavuosi vuonna 2023

Lue lisää juhlavuoden luennoista tapahtuman Facebook-sivulta.

Pro Lapinlahti viettää 35-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2023. Yhdistys perustettiin 12.4.1988, ja se nousi aluksi vastustamaan HYKSin psykiatrian klinikan siirtämistä kauniista, kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta puistoympäristöstä ja C. L. Engelin suunnittelemasta rakennustaiteellisesti arvokkaasta Lapinlahden sairaalasta Meilahteen. Yhdistys on ollut aktiivinen Lapinlahden Lähteen nykytoiminnan luomisessa. Lisäksi se edistää mielenterveyttä ja vaalii Lapinlahden sairaala-aluetta ja sen kulttuuriperintöä. Pro Lapinlahden toimintaan sisältyy muun muassa yksinäisyyttä ehkäisevää ryhmätoimintaa, kaupunkiluontokeskus, museo sekä maahanmuuttajataustaisten integraatiota edistävä MIITTI-hanke.

Pro Lapinlahden juhlavuoteen sisältyy mm. luentoja mielenterveydestä ja niihin liittyvistä palveluista, teatteriesityksiä, Mental Health Art Week toukokuun lopussa, ulkoilmaelokuvanäytös ja näyttely Pro Lapinlahden historiasta. Seuraa säännöllisesti Lähteen verkkosivujen Tapahtumat-sivua sekä Lapinlahden Lähteen Facebook-sivua, jotta saat ajankohtaista tietoa juhlavuoden tapahtumistamme ja näyttelyistämme.

Toiminta

Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n toimintaan kuuluu:

Liity Jäseneksi!

Jäsenenä olet tärkeä tuki palkitulle toiminnallemme. Pro Lapinlahti vastaa useimmista Lapinlahden Lähten toiminnoista, joten jäsenenämme tuet samalla Lapinlahden Lähteen toimintaa. Jäsenenä saat kaksi kertaa vuodessa kattavan jäsenkirjeen, josta saat tietoa yhdistyksen kuulumisista ja tapahtumista. Jäsenmaksu on 15 €.

Pro Lapinlahti on MIELI Suomen Mielenterveys ry:n paikallisyhdistys, ja yhdistykseen liitytään sen sivujen kautta: 
https://mieli.fi/liity-jaseneksi/.

Valitse pudotusvalikosta Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan! Mikäli haluat osallistua tapahtumien ja toiminnan suunnittelemiseen, ota yhteyttä toimintakordinaattori Katja Liuksialaan: katja.liuksiala@lapinlahdenlahde.fi

Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n tukihenkilöt

Kaipaatko keskusteluseuraa? Koetko itsesi yksinäiseksi? Haluatko ulkoilla jonkun kanssa Lapinlahden kauniissa maisemissa?

Tiesitkö, että Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n kautta voit saada itsellesi tukihenkilön, jota voit tavata lyhyemmän tai pidemmän aikaa?

Kysy rohkeasti lisätietoa koordinaattoriltamme

Katja Liuksialalta
040 6683328