Skip to main content

Helsingin nuorisoneuvoston edustajien vierailu Lapinlahdessa 12.9.2022

Maanantaina 12.9. Lapinlahti-yhteisö sai vieraakseen Helsingin nuorisoneuvoston ensimmäisen varapuheenjohtajan Aisha Mahmoodin ja nuoriso-ohjaaja Henna Vasaran. Aurinkoisen syysiltapäivän aikana tutustuttiin alueen historiaan, puistoon ja nykytoimintaan Lapinlahden Lähde Oy:n toimitusjohtaja Ville Pellisen, Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n toimintakordinaattori Katja Liuksialan ja Alvilaa edustaneen sairaanhoitaja Jarnon johdolla. Tutustumiskierros alkoi Alvilasta, jossa kuulimme muun muassa Helsingin satamatunnelisuunnitelmista, parin vuoden takaisen Helsingin kaupungin ideakilpailun hotellisuunnitelmista, Alvilan toiminnasta ja asukkaiden elämästä sekä Lapinlahden puistosta.

Kierros jatkui Alvilasta puutarhapihan kautta Venetsia-talolle ja saunalle Lapinlahden rantaan. Myös saunan sisätilat tulivat tutuiksi, ja vieraamme saivat kuulla, että Helsingin ensimmäinen vesiklosetti rakennettiin aikanaan Lapinlahden sairaalaan.

Päärakennuksessa tutustuttiin puolestaan talon taidenäyttelytoimintaan, vuokralaisiin ja sairaalan kuuluisimpaan potilaaseen – Aleksis Kiveen. Tämän jälkeen kierros päätettiin kahvi- ja omenapiirakkatuokioon Kahvila Lähteellä, jossa käydyissä keskusteluissa muun muassa kuulimme Aishalta nuorisoneuvoston toiminnasta ja siitä, millaista lukio-opiskelu on nykyään.

Suuret kiitokset Helsingin nuorisoneuvostolle vierailustanne Lapinlahti-yhteisön luona! Oli todella mielenkiintoista kuulla näkemyksiänne nuorena olemisesta nyky-yhteiskunnassa sekä osallisuuden ja toimijuuden kokemuksistanne. Jaamme näkemyksenne, että kaupungeissa tarvitaan paikkoja, joissa voi turvallisesti olla oma itsensä, kokeilla uusia asioita, kohdata ihmisiä, kehittää itseään ja harjoitella yhteisö- ja työelämätaitoja. Me haluamme vaalia ja kehittää Lapinlahtea juuri tällaisena paikkana!


Lapinlahden Lähde

Kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä psykiatrisessa sairaalassa Helsingissä. Olemme turvallisempi, yhdenvertainen tila ja tuomitsemme kaiken syrjinnän.