Skip to main content

Lapinlahti-säätiön logokilpailu on ratkennut!

Kuvassa on Lapinlahti-säätiön uusi logo. Voittajatunnuksen symbolit: Tammenlehti: Luontoarvot, jatkuvuus, vihreä Helsinki Viulu: Musiikki, taide, harrastus Käsi: Tanssin ilmaisu, kädentaidot, huolenpito ympäristöstä Kasvot: Mielen hyvinvointi, itsensä ilmaiseminen Taiteilijan paletti: Kuvallinen ilmaisu, taide, harrastus

Tiedote 3.5.2024

Lapinlahti-säätiön keväisen logokilpailun on voittanut suunnittelija Antti Porkka, jonka tunnuksessa ovat esillä arkkitehti Engelin aurinko, vihreä Helsinki, mielen hyvinvointi ja arvostus kulttuurityötä kohtaan.

Antti Porkka kertoo, että pitkän linjan suunnittelijalle Lapinlahti-säätiön logokilpailuun osallistuminen tuntui heti tärkeältä.

”Katson yleensä osallistumistani kriittisellä seulalla, mutta tähän lähdin mukaan ilomielin. Lapinlahti on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja ainutlaatuinen miljöö, jota tulee vaalia. Koin, että Lapinlahti-säätiö on erittäin tärkeällä asialla, ja laitoin parhaan ammattitaitoni peliin.”

Uudessa tunnuksessa näkyy ajattomia teemoja. Yhtymäkohtia on Engelin ikkunoihin, valoon ja rakennuksen tarinaan, samoin kuin vihreän värin myötä ympäröivään puistoluontoon ja kaarimuodon kautta alueen lahteen sekä uuden alun symboliin, auringonnousuun.

”Sairaalan ikkunoissa on käytetty aurinkoa kuvastavaa muotoa, joka varmasti on helpottanut mielen pimeämmälle puolelle ajautuneita henkilöitä hoitojaksojen aikana. Tänään tätä samaa auringon valoa tarvitaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaan alueen säilyttämiseksi.”

Porkalle Lapinlahden alue merkitsee rauhoittumisen ja akkujen lataamisen keidasta, jossa aika ja paikka hämärtyvät seesteisen poukaman rannalla.

”Lapinlahden tulee olla kaupungin ylpeyden aihe, historiallisen rakennuskannan suojelemisen ykköskohde. Sen pitäisi olla Helsingin kaupungille pyhä paikka.”

Porkka toimii suunnittelijana ja brändikonsulttina. Suunnittelutöitä on yli sata 1980-luvulta lähtien. Hän on ollut mukana suunnittelemassa brändejä muun muassa Pohjolan Voimalle, Sato Oyj:lle, Grand Golf Companylle ja SOLille. Viimeisimpiin asiakkaisiin kuuluu torniolainen Tormets Oy.

Lapinlahti-säätiö kerää varoja Lapinlahden sairaalapuiston suojeltujen arvorakennusten pelastamiseksi ja säilyttämiseksi kaikille avoimena mielen hyvinvointia edistävänä kulttuuriympäristönä. 

”Ainutlaatuinen viheralue Helsingissä meren rannalla ruokkii mielen hyvinvointia laajalla kulttuuria aktivoivalla kattauksellaan. Tätä kaikkea tukemaan on perustettu Lapinlahti-säätiö, jonka toiminnallinen tarkoitus ja päämäärä ovat kiteytettyinä tähän merkkiin”, Porkka sanoo.

Lapinlahti-säätiön logokilpailuun osallistui useita kymmeniä töitä. Ehdotukset olivat korkealaatuisia ja luovia taidonnäytteitä.

Voittajatunnuksen symbolit:

Tammenlehti: Luontoarvot, jatkuvuus, vihreä Helsinki
Viulu: Musiikki, taide, harrastus
Käsi: Tanssin ilmaisu, kädentaidot, huolenpito ympäristöstä
Kasvot: Mielen hyvinvointi, itsensä ilmaiseminen
Taiteilijan paletti: Kuvallinen ilmaisu, taide, harrastus

Antti Porkka: www.instagram.com/porkkaid
Lapinlahti-säätiö: https://mieli.fi/mieli-ry/organisaatio/lapinlahti-saatio/


Lapinlahden Lähde

Kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus Lapinlahden entisessä psykiatrisessa sairaalassa Helsingissä. Olemme turvallisempi, yhdenvertainen tila ja tuomitsemme kaiken syrjinnän.